Poljoprivredni sajam u Novom Sadu još jednom dokazao da je najveći u Evropi

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu još jednom dokazao da je najveći u Evropi

Tokom protekle nedelje održan je 86. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Na ovoj manifestaciji, svoje proizvode i usluge predstavilo je 1.518 firmi, institucija i organizacija kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva.

 

Svoju ponudu predstavila je i Republika Češka koja je već u pregovorima sa organizatorima sajma da naredne godine postane zemlja partner Poljoprivrednom sajmu.

„Ovo je prvi put da učestvujemo na ovoj manifestaciji i smatramo da je ovo veliki potencijal za češke firme da pokažu svoju ponudu. U našoj ponudi imamo sve od hrane do poljoprivredne mehanizacije. I verujemo da ćemo naredne godine mi biti zemlja partner Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Trenutno uvek smo u pregovorima sa organizatorima kako će ova saradnja biti od koristi i za jedne i za druge, odnosno da li postoji mogućnost da se ostvari saradnja između čeških i srpskih firmi“, dodaje dr. Emerih Vlcek, direktor štanda Republike Češke na sajmu.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu već godinama je jedna od najvećih manifestacija ovog tipa u Evropi, a to svakako potvrđuju i pozitivni utisci posetilaca. I dok su mnogi od njih samo prošetali kroz različite hale novosadskog sahma, bilo je i onih koji su došli sa namerom da nešto i kupe. 

Sajam poljoprivrede u Novom Sadu - © Agromedia

Pored stranih kompanija tu su bile poznate firme iz Srbije koje već godinama uspešno posluju u svojoj branši. Jedna od takvih je kompanija Big Harvest kojoj je ovo prvi nastup na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, ali su urpkos tome veoma zadovoljni interesovanjem posetilaca. 

Mehanizacija, mašine, sadnice, preparati za zaštitu biljaka uvek su prisutni na sajmu, ali ono bez čega nijedna ovakva manifestacija ne može da prođe jeste hrana. Prošetali smo malo Gastro halom na Novosadskom sajmu i pitali ih čime se bave i šta nam to novo donose.

Sajam poljoprivrede u Novom Sadu već godinama važi za jedan od najvažnijih poslovnih događaja u ovom delu Evrope. On okuplja brojne značajne domaće i strane kompanije iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, opreme za prehrambenu industriju, hemijskih i zaštitnih sredstava, proizvođače organske i zdrave hrane, ali brojne posetioce.

Sagovornici: 


Dr. Emerih Vacek, direktor štanda Republike Češke
Tara Bojanić, Big Harvest
Ljubica Erkić, proizvodnja testenine Pastai
Zorica Radišić, radionica za izdradu sira Farmer
Dragana Sakač, mesara Dačo

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica