Pojačana kontrola ispravnosti ribe tokom posta

Pojačana kontrola ispravnosti ribe tokom posta

Velika potražnja i ponuda ribe u vreme posnih dana razlog je što veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede sprovodi vanredne kontrole ribarnica na celoj teritoriji Srbije. Kontrole su pojačane u gotovo svim većim gradovima, odnosno u Nišu, Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu.
 

Kontrola ribe - © Agromedia

U Srbiju riba stiže iz svih krajeva sveta, iz Francuske, Italije, Vijetnama, Maroka, Dominikane, Indonezije. Bilo da je smrznuta, sveža ili živa, uvoznici kažu da se njen kvalitet na putu do Srbije kontroliše od momenta ulova do isporuke.
 

Riba – poželjna namirnica životinjskog porekla na trpezi savremenog čoveka

Da li ste znali da riba pliva tri puta?


Robu kontrolišu inspektori koji rade na odeljenjima interne kontrole kvaliteta u kompaniji. Pored toga, kontrola se vrši i u objektima u kojima inspektori proveravaju kvalitativna svojstva i temperaturu ribe, kao i vozilo u kojem je ona skladištena i prevožena, ističe rukovodilac nabavke u “Metrou” Hajnalka Herak.

Domaći proizvođači ribe takođe prolaze posebne kontrole i moraju poslovati u skladu sa standardima. Inspekcija kontroliše ne samo poreklo ribe, već i deklaracije, zdravstvene kartone i dobavljače

Istraživali smo: kakvo je stanje ribarstva u našoj zemlji?


 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica