PKV i časopis Poljoprivrednik ozvaničili saradnju

PKV i časopis Poljoprivrednik ozvaničili saradnju

Privredna komora Vojvodine i „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD Novi Sad potpisali su danas na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu Sporazum o saradnji. Cilj zaključivanja Sporazuma je razvijanje međusobne saradnje i unapređenje odnosa potpisnica radi efikasnijeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva, a to je unapređenje poljoprivrede i ruralnog razvoja na području AP Vojvodine i Republike Srbije.

 PKV i časopis Poljoprivrednik ozvaničili saradnju - © Poljoprivrednik

Sporazum su potpisali predsednik Privredne komore Vojvodine, dipl. ekon. Boško Vučurević, i direktorka „Dnevnika-Poljoprivrednika“ AD Novi Sad, dr Gordana Radović.

Veoma sam zadovoljan zbog uspostavljanja saradnje s ‘Poljoprivrednikom’ koji je naše najeminentnije glasilo u oblasti poljoprivrede. Smatram da postoji obostrani interes i potreba da zajedničkim angažovanjem unapređujemo agrar kroz privredne aktivnosti i organizaciju skupova, što će ‘Poljoprivrednik’ medijski propratiti. Posebno izdvajam saradnju koju ćemo imati u oblasti podrške organskoj poljoprivredi i ruralnom razvoju, gde će posebnu ulogu imati Grupacija za organsku poljoprivredu Privredne komore Vojvodine koju osnivamo, kao i naše Udruženje za usluge i turizam“, istakao je predsednik PKV, Boško Vučurević.

On je najavio i prvi konkretan korak u realizaciji potpisanog Sporazuma, a to je organizovanje okruglog stola na temu dualnog obrazovanja u poljoprivredi, koji će biti održan 26. maja u PKV. Ovom skupu prisustvovaće direktori svih poljoprivrednih škola u Vojvodini, kao i drugih škola koje imaju poljoprivredne smerove, zatim predstavnici resornog ministarstva i sekretarijata, Privredne komore Srbije, naučnih i stručnih organizacija koje se bave poljoprivedom.

Direktorka „Dnevnika-Poljoprivrednika“ AD Novi Sad, dr Gordana Radović, istakla je važnost specijalizovanih, stručnih medija u transferu znanja i povezivanju primarnih proizvođača s privredom, resornim organizacijama, naučnim i stručnim institucijama, sve s ciljem, kako je naglasila, stvaranja boljeg privrednog ambijenta za poslovanje u oblasti agrara.

Direktorka Radović je istakla da je list „Poljoprivrednik“ specijalizovano glasilo za poljoprivredu i selo koje u kontinuitetu izlazi već šest decenija i čita se na čitavom području Republike Srbije. Takođe, „Dnevnik-Poljoprivrednik“ je izdavač i knjige „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“, godišnjeg izdanja koje je na tržištu poznato i kao „Mala poljoprivredna enciklopedija“.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica