Mlekara "Šabac" gradi fabiku u Rusiji

Mlekara "Šabac" gradi fabiku u Rusiji

Mlekara “Šabac” počeće izgradnju fabrike u Rusiji, a postrojenje će biti gotovo za šest do osam meseci, najavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež na panelu “Srbija-Rusija: Mogućnosti ekonomske saradnje”. Ovaj panel održan je prvog dana Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF).

Mlekara

“Mlekara “Šabac”, koja 75 odsto belog sira izvozi na rusko tržište, završila je pregovore o izgradnji fabrike u Rusiji. Postrojenje će, kada bude završeno, moći da proizvodi 450 tona mleka dnevno, što je kapacitet u rangu s najvećim balkanskim mlekarama”, istakao je Čadež na panelu koji su organizovali PKS i agencija Tanjug, kao deo zvaničnog programa peterburškog foruma.

Predsednik PKS-a ukazao je da sve više srpskih kompanija izvozi u Rusiju, a širi se i lista proizvoda koji nalaze kupce na ruskom tržištu. Prošle godine u Rusiju je izvozilo 815 naših firmi, a izvezli smo 1.341 različit proizvod. Raste i vrednost izvoza u Rusiju, tako je, na primer, izvoz lekova skočio za 60 odsto, a automobilskih guma za 30 procenata, saopštio je između ostalog PKS.

Izvor: Poljoprivrednik

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica