Još 100 PRAZNIH kuća na selu dobilo nove MLADE VLASNIKE!

Još 100 PRAZNIH kuća na selu dobilo nove MLADE VLASNIKE!

„Još 100 praznih seoskih kuća dobilo je nove, mlade vlasnike. Među njima svoj krov nad glavom steklo je i 82 dece, a Кumane u Novom Bečeju dobija porodicu sa devetoro dece. To je prava pobeda tihe, nevidljive Srbije“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić danas, nakon što je komisija odobrila novih 100 zahteva za kupovinu kuća na selu.

kuća na selu

Ovoga puta prosek godina dobitnika kuća je neverovatnih 29. Najmlađi supružnici imaju 18 i 23 godine i živeće u selu Bošnjane opštine Varvarin.

Najveća kuća, koja staje maksimalnih 1,2 miliona dinara, nalazi se u apatinskom selu Prigrevica, ima 205 m2 stambenog prostora i isto toliko kvadrata pomoćnih objekata, na 14 ari placa.

Кuća sa najvećom okućnicom od 1,3 hektara nalazi se u opštini Šabac u selu Pridvorina.

Najjeftinija nekretnina staje 539 hiljada dinara i ujedno je i najmanja – 39 m2 i 8 ari placa u selu Ilinci opštine Šid.

Na današnjoj sednici komisije dodeljeno je 100 seoskih kuća koje se nalaze u 35 opština Srbije i 77 sela. Nakon odluke komisije, uslediće potpisivanje trojnog Ugovora između Ministarstva za brigu o selu, jedinice lokalne samouprave i korisnika bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

ministar krkobabić

Tako će novi dom dobiti 60 mladih parova, 13 poljoprivrednika i poljoprivrednica i 27 samohranih roditelja sa teritorije čitave Srbije.


Većina ovih ljudi je već živela na selu te su, rešavanjem stambenog pitanja, rešili da tamo i ostanu, dok se 13 podnosilaca prijave na ovaj konkurs odvažilo da zameni gradsku sredinu seoskom.

„Interesovanje za ovaj program ne jenjava i neverovatan je utisak kada odete na teren i vidite te mlade ljude koji su obezbedili krov nad glavom i vide šansu da, baveći se raznim delatnostima na selu, obezbede i egzistenciju svojoj porodici. Verujem da će ovaj program u narednom periodu imati još veću podršku i u Vladi i u budžetu Republike Srbije “ izjavio je Milan Prostran, zamenik predsednika komisije za dodelu sredstava po ovom programu i član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije.

Do sada je iz ovog programa, tokom prošle i ove 2022. godine, dodeljena 1.101 seoska kuća sa okućnicom.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica