Jesenje subvencije za nabavku sadnica voća i mehanizaciju

Jesenje subvencije za nabavku sadnica voća i mehanizaciju

Grad Užice raspisao je nekoliko mera za jesenje subvencije za poljoprivredne proizvođače za 2019. godinu, i to za plasteničku proizvodnju, negu i zaštitu voća, mehanizaciju i nabavku sadnica voća.

Užice: Jesenje subvencije za poljoprivrednike u 2019. godini- © Pixabay

Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje grada Užica za 2019. godinu, Grad Užice je izdao obaveštenje za poljoprivredne proizvođače o jesenjim subvencijama i merama koje ovaj progam obuhvata, a to su:  

  1. Nabavka opreme za plasteničku proizvodnju
    Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gazdinstva koja imaju manje od 0.5 ha plastenika.
  2. Nabavka sistema za zalivanje i mreža za zasenjivanje i protivgradnu zaštitu
    Korisnici subvencije mogu biti gazdinstva koja poseduju 0.1 do 2 ha jagodičastog voća odnosno manje od 5 ha drugog voća.
  3. Nabavka poljoprivredne mehanizacije
    Korisnici subvencije mogu biti gazdinstva koja poseduju 1-19 mlečnih krava, 0.1 do 2 ha jagodičastog voća odnosno manje od 5 ha drugog voća.
  4. Nabavka sadnica voća
    Podnosilac zahteva mora da zasadi najmanje 0.10 ha jagodičastog voća jedne vrste, odnosno najmanje 0.30 ha jabučastog ili koštičavog voća. Za sadnju se mogu koristiti isključivo savremene sorte.

Kod sve četiri subvencije, Grad Užice će sa udelom do 50% subvencionisati iznose, a maksimalan iznos subvencije je 100.000 dinara (bez PDV-a). Poljoprivredni proizvođači mogu koristiti više subvencija.

Više o potrebnoj dokumentaciji i pravilima svih konkursa za jesenje subvencije možete pogledati i pročitati na portalu Užice oglasna tabla.

Sredstva će se odobravati po redosledu podnošenja potpunih zahteva, a konkurs će biti otvoren do utroška planiranih sredstava. Prijem zahteva je počeo 11.11.2019. godine u kancelariji broj 28 Gradske uprave Užice.

Za dodatne informacije obratiti se na telefon broj 031/590 163.

Izvor: Užice oglasna tabla

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica