Gornji Milanovac: Subvencije za poljoprivrednike u 2017. godini

Gornji Milanovac: Subvencije za poljoprivrednike u 2017. godini

Opština Gornji Milanovac je za razvoj i unapređenje poljoprivrede na ovoj teritoriji izdvojila 50 miliona dinara.
 

Subvencije za poljoprivrednike u Goenjem Milanovcu - © Pixabay

Ova opština je u tekućoj godini za sprovođenje poljoprivredne politike u lokalnoj zajednici odredila sredstva u ukupnom iznosu od 5.900.000 dinara. Od toga će deo sredstva u iznosu od 1.800.000 dinara biti opredeljen za naknade protivgradnim strelcima, 2.000.000 dinara za nabavku protivgradnih raketa, 100.000 dinara za organizovani odlazak na poljoprivredni sajam i 2.000.000 dinara za kalcifikaciju zemljišta.

Pored navedenih sredstava, opredeljeno je i 4.300.000 dinara za realizaciju Projekta upotrebe organskih đubriva u poljoprivredi, što je novina od ove godine.
 

Subvencije za poljoprivrednike u Gornjem Milanovcu - © Pixabay

Milka Nedeljković iz Kancelarije za poljoprivredu je istakla da su Programom za 2017. godinu predviđene dve nove mere: regres za reproduktivni materijal (veštačko osemenjavanje), odnosno – povraćaj dela sredstava za prvo veštačko osemenjavanje krava i/ili junica i to 2.000 dinara po kravi ili junici, kao i osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja.

Intenzitet pomoći po ovoj meri iznosiće 40% od ukupne vrednosti bez PDV-a, odnosno maksimalno 50.000 dinara.

Kancelarija za poljoprivredu će i u narednom periodu nastaviti da organizuje obuke i predavanja za poljoprivredne proizvođače u želji da im pomogne da unaprede proizvodnju.

Izvor: Glas zapadne Srbije


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica