Bez stručnih kadrova nema razvoja poljoprivrede

Bez stručnih kadrova nema razvoja poljoprivrede

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Branislav Nedimović, posetio je danas Poljoprivrednu školu sa domom učenika u Futogu. Tim povodom rekao je da Srbija bez stručnih kadrova ne može da razvija poljoprivredu i prehrambenu industriju.
 

Ministar Nedimović posetio poljoprivrednu školu sa domom učenika u Futogu - © Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

Nedimović je dodao da Poljoprivredna škola u Futogu i slične škole širom Srbije doprinose razvoju stvaranja budućih obrazovanih kadrova.

Podsetio je da su se pre mesec dana na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu okupili direktori svih poljoprivrednih škola i razgovarali o obrazovanjurazvoju poljoprivrede, što je segment koji je, kako je istakao, u prošlosti bio zanemaren.

Bez osnovnih resursa, odnosno, bez zemljišta i stoke, škole kao što je Poljoprivredna u Futogu ne mogu na pravi način sprovesti praktičnu nastavu, pa je veoma bitno obezbeđivanje tih resursa.

Ministar Nedimović je Poljoprivrednu školu u Futogu, koju pohađa 800 učenika, obišao sa gradonačelnikom Novog Sada, Milošem Vučevićem i direktorom škole, Dušanom Gagićem.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica