Bespovratna sredstva: Do 400.000 dinara za samozapošljavanje

Bespovratna sredstva: Do 400.000 dinara za samozapošljavanje

Novi Sad uputio je poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje na teritoriji tog grada u 2017. godini. Subvencije će se dodeljivati licima koja se nalaze u evideniji nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi zasnivanja nekog oblika preduzetništva ii privrednog društva. Subvencije se dodeljuju jednokratno u iznosu od 150.000 do 400.000 dinara.

Bespovratna sredstva za samozapošljavanje - © Agromedia

Nezaposleno lice koje je ostvarilo pravo na subvenciju ima obavezu da registrovanu delatnost obavlja minimalno 12 meseci, kao i da u tom periodu plaća obaveze po osnovu javnih prihoda.

Da bi neko mogao da konkuriše za dobijanje ovih sredstava mora da bude na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje najmanje mesec dana, da ima biznis plan, da je završio odgovarajuću obuku, kao i da nema dugovanja prema Gradu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Javni poziv otvoren je do 28. jula, a zahtevi za subvencije uz potrebnu dokumentaciju podnose de gradskoj Upravi za privredu u ulici Rumenačka 110 a. Tekst javnog poziva može se pročitati OVDE.

Sve dodatne informacie mogu se dobiti pozivom na broj 021/452 414 ili 6614 085

Izvor: Poljoprivrednik

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica