Besplatni plastenici za mlade poljoprivrednike u Novom Bečeju

Besplatni plastenici za mlade poljoprivrednike u Novom Bečeju

Omladinski klub Novog Bečeja u partnerstvu sa opštinom Novi Bečej, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru projekta „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ raspisao je Javni poziv za prijavu mladih nezaposlenih lica na edukacije u oblasti plasteničke proizvodnje. Rok za prijavu je 20. mart tekuće godine.

Plastenici za mlade poljoprivrednike u Novom Bečeju - © Agromedia

Planirane edukacije trajaće osam dana i predviđaju upoznavanje polaznika sa povrtarskom proizvodnjom, ciklusom proizvodnje u plastenicima, proizvodnjom rasada, načinima i mogućnostima finansiranja, finansijskim menadžmentom poljoprivrednih proizvođača, marketingom i tržištem, poslovnim povezivanjem i slično.

Prisustvo na edukacijama je jedan od uslova za dalje konkurisanje za besplatno korišćenje plastenika u naredne dve godine.

Na osnovu upitnika u okviru Javnog poziva, vršićemo selekciju do 15 mladih koji će proći teorijske i praktične obuke u oblasti agrara. Nakon obuka predviđeno je da se raspiše konkurs za mlade koji su prošli edukacije, na kome treba predstaviti razvijen biznis plan, a najbolja tri ćemo odabrati za ulazak u plastenike u Kumanu. Ovim putem pozivam mlade da se prijave i da sebi obezbede besplatno korišćenje plastenika na period od dve godine. Plastenici će biti locirani u naseljenom mestu Kumane, jer nam je cilj da mladima damo šansu da žive i privređuju u lokalnim zajednicama“, rekao je Kristijan Lukić, koordinator projekta.

Javni poziv i obrazac za prijavu nalaze se na sajtu Omladinskog kluba Novog Bečeja.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica