USPEŠNO i BRZO nicanje soje možete ostvariti uz pomoć ovih preparata!

USPEŠNO i BRZO nicanje soje možete ostvariti uz pomoć ovih preparata!

Svedoci smo da je u poslednjih godinu dana velika potražnja za sojinim zrnom, što govori i povišena cena ove mahunarke. Zbog nepredviđenih vremenskih prilika i  vremena nicanja korova Galenika – Fitofarmacija preporučuje primenu herbicida za kvalitetnu zaštitu soje od korova.

Herbicidi koji se koriste za ovu nameni su Basar i Velton efikasna i isplativa kombinacija za suzbijanje korova u soji. Trenutno cena soje opravdava svaki dinar uložen u njenu zaštitu. Basar kao izuzetan preparat se primenjuje sve više i u zemljama EU. Basar se koristi kako bi suzbio jednogodišnje korove dok se Velton koristi za suzbijanje širokolisnih korova.

Galenika-Fitofarmacija je proizvela i još jedan proizvod za zaštitu useva soje od korova nakon nicanja. U pitanju je RitmixPlus. U njemu se nalaze dve aktivne materije a formulacija je izuzetno kvalitetna što rezultira izuzetnu selektivnost prema usevu soje.

RitmixPlus sa svojim komponentama predstavlja neizostavno rešenje za suzbijanje krova nakon nicanja soje i korova. Primenjuje se u ranim fazama soje do forimiranja treće troliske. Primenjuje se u dva tretmana. Prvi tretman se primenjuje po pojavi korova kada je soja u fazi nicanja sa dozom 0,9l/ha uz dodatak oprašivača AlteoxT.

Prvi tretim je važno obaviti kada su korovi mali u tom uzrastu korova imaćemo veliku efikasnost primenjenog RitmixPlus-a. Drugi put se radi kada se pojavi novi talas nicanja korova

Suzbijajte korove kada su oni manjeg uzrasta jer to direktno utiče na efikasnost, uspešnu setvu, dobro i brzo nicanje!

Sponzorisan članak, Galenika – Fitofarmacija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica