Nova kompanija na tržištu semena u Srbiji od 2019. godine

Nova kompanija na tržištu semena u Srbiji od 2019. godine

DowDuPont u svom saopštenju najavljuje novu poljoprivrenu kompaniju koja će nastati iz njihovog poljoprivrednog ogranka. Nova kompanija će se baviti semenom, zaštitom bilja i digitalnom poljoprivredom.

Zrna pšenice - © Pixabay

Poljoprivredni ogranak DowDuPont, koji je formiran 2017. godine spajanjem kompanija Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection i DuPont Pioneer, sa zadovoljstvom objavljuje novo ime poljoprivredne kompanije. U drugom kvartalu 2019. godine, poljoprivredni ogranak će se odvojiti u nezavisnu poljoprivrednu kompaniju koja će postati Corteva Agriscience™ (Korteva). Novo ime se zasniva na kombinaciji reči koje označavaju “srce” i “prirodu”. Corteva Agriscience će imati neke od najtalentovanijih, tehnoloških, inovativnih mogućnosti, kao i mogućnosti za istraživanje i razvoj koje će joj omogućiti da transformiše naš prehrambeni sistem u cilju proizvodnje sigurne ponude zdrave hrane.

Corteva Agriscience™ spaja Dupont Crop Protection, Dupont Pioneer i Dow AgroSciences u cilju stvaranja kompanije koja će uticati na oblikovanje tržišta, samostalne poljoprivredne kompanije sa vodećim pozicijama u oblastima tehnologije semena, zaštite bilja i digitalne poljoprivrede.

Pšenica - ©Pixabay

Kompanija je razvila neke od najtalentovanijih tehnoloških, inovativnih mogućnosti, kao i mogućnosti za istraživanje i razvoj koje će joj na jedinstven način omogućiti da transformiše naš prehrambeni sistem pomažući farmerima da uzgajaju bolje, obilne i zdravije useve, uz smanjeno korišćenje prirodnih resursa.

Brend Corteva Agriscience neće u potpunosti početi sa poslovanjem dok se ne odvoji u junu 2019. godine. Do tada će se fokusirati na intenzivnim internim i terenskim komunikacijama. Kupci ostaju glavni prioritet i mi smo psvećeni tome da ovaj prelaz učinimo što je bolje moguće.

U Corteva Agriscience trudimo se da obogatimo živote onih koji proizvode i one koji konzumiraju. To znači da ćemo pomoći u podmlađivanju poljoprivrednog ekosistema a podršku ljudima i planeti i osigurati napredak za generacije koje dolaze. Znamo da Vam je podrška i poverenje važno, i obećavamo da ćemo Vas aktivno slušati i ostati posvećeni u donošenju najboljih vodećih rešenja za naše farmere.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica