Evo ko je dobitnik prve nagrade pitalice „Odgovori i osvoji pšenice Nikol i Avenue!“

Evo ko je dobitnik prve nagrade pitalice „Odgovori i osvoji pšenice Nikol i Avenue!“

Nagradna pitalica pod nazivom Odgovori i osvoji pšenice Nikol i Avenue!, u organizaciji kompanija „Galenika-Fitofarmacija“ i „Agromedia“, na portalu Agromedia.rs i Facebook stranici emisije „Svet poljoprivrede“ trajala je od 19. septembra u 20h do 06. oktobra 2016. godine u 10h.  Imena 3 dobitnika, koje je odredio sajt random.org, proglašena su istoga dana u 12h.

 

Prvu nagradu, ukupno 400 kg semena pšenice (200 kg pšenice Nikol i 200 kg pšenice Avenue) dobio je Vilmoš Varadi, ratar iz Bačkog Gradišta, koji obrađuje desetak hektara zemlje. Ove godine, on je planirao da poseje pšenicu na oko 5 hektara zemlje. 

Dobitnik druge nagrade je Veselin Ćurčin iz Iđoša. On, kaže, pšenicu nije gajio već nekoliko godina, pa je ova nagrada, od 100 kilograma pšenice sorte Nikol i još 100 sorte Avenue, idealna prilika da se ova kultura ponovo nađe na njegovom imanju.

Dobitnik treće nagrade je Marko Stojanović iz Donje Lokošnice kod Leskovca. On je dobio po 50 kilograma obe pomenute sorte pšenice. To mu je, kaže, sada pred setvu idealan poklon, jer je planirao da ove godine tu kulturu poseje na nekoliko hektara. 

Sagovornici:
Vilmoš Varadi, ratar iz Bačkog Gradišta
Dimitrije Dokić, predstavnik kompanije „Galenika-Fitofarmacija“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica