Kako izgleda INOVATIVNI PRISTUP ISHRANE I ZAŠTITE povrća ‒ Saveti stručne službe kompanije Agromarket

Kako izgleda INOVATIVNI PRISTUP ISHRANE I ZAŠTITE povrća ‒ Saveti stručne službe kompanije Agromarket

Proizvođač Milan iz Vinarca ima malo drugačiji pristup u svojoj proizvodnji, pošto se oslanja na savete i podršku stručne službe kompanije Agromarket. Ovako izgledaju njegovi proizvodni uslovi, upotpunjeni smernicama ove stručne službe i inovativnim tehološkim pristupom.

Stručna služba Agromarketa ovom proizvođaču na raspolaganju je stavila kompletan agroservis, koji podrazumeva i tehnološki pristup u ishrani i zaštiti bilja. Ovi tehnološki procesi podrazumevaju preliminarnu analizu zemljišta kao jedan od početnih koraka, gde se dolazi do svih neophodnih elemenata zemljišta koji su važni u osnovnoj ishrani bilja. U ovoj fazi iz kompanije Agromarket preporučili su upotrebu Qrop TOP K 12-6-24, organski pileći peletirani stajnjak Biofert Green i pH PLUS.

U fazi ukorenjavanja biljaka ponavlja se merenje zemljišnih parametara. U ovoj fazi koristi se Fitofert Root. Svi podaci preneti su u računarski program, pomoću kog se na osnovu podataka vrši projekcija šta je biljci dalje potrebno.

Da li stručna služba izlazi na teren?

Direktni obilazak objekta i komunikacija elektronskim putem dve su mogućnosti uključene u okviru ovog agroservisa. Iz iskustva pomenutog proizvođača ovakav vid komunikacije pokazao se kao dobro usmerenje u proizvodnji.

Preporučena zaštita povrća

Četiri značajna izazova u zaštiti povrća su bolesti bele leptiraste vaši, zelene breskvine vaši, tute absolute i tripsa, navode iz stručne službe Agromarketa. Ponuda insekticida ove kompanije sadrži preparate koji imaju dobre ekotoksikološke karakteristike. Jedan od ovakvih preparata je Verimark, koji je pogodan posebno protiv tute absolute.

Kada je reč o folijarnim tretmanima, na vrhu liste je insekticid Exalt.

Insekticid Closer je odlično rešenje za zaštitu od bele leptiraste vaši, preporučuju iz ove službe.

 


Sagovornici:
dipl.inž.Goran Radovanović
dipl.inž. Mladen Đorđević

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica