Cene voća za period 11-15.05.2018.

Cene voća za period 11-15.05.2018.

Tokom protekle nedelje na kvantašu u Beogradu zabeležena je prva ponuda maline, kupine i borovnice.

Bogata je bila ponuda voća na pijačnim tezgama u Loznici. Sve je bolja ponuda domaće jagode, čija cena varira u toku jednog dana. Slična je bila situacija i kod trešanja protekle sedmice.

Na zelenoj pijaci u Vranju je protekle nedelje došlo do pada cene jagode i pomorandže. Skuplji je bio kivi u posebnom pakovanju.

Pojavile su se i prve trešnje na tezgama zelene pijace u Čačku. Dominirala je cena od 250 dinara za kilogram. Bolja ponuda jagode uslovila je pad cene.

Na pijacama u Pančevu zabeležen je pad cena jagode, kruške, oraha, jabuke zlatni delišes, sive šljive, suve smokve, dok su skuplji u odnosu na prethodni period bili ananas i banana.

Na kvantašu u Beogradu je protekle sedmice zabeležena prva ponuda maline, kupine i borovnice. Za kupinu je trebalo izdvojiti 1.100 din/kg, a za borovnicu i malinu 900 din/kg. Bolja ponuda domaće jagode uslovila je značajan pad cene, pa je dominirao iznos od 130 din/kg. U odnosu na prethodni period su skuplji bili limun, ananas i kivi, a jeftiniji breskva, kajsija i nektarina. Tokom protekle nedelje došlo je do pada cene dinje i lubenice.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica