Svet poljoprivrede Prodavnica

Kupus najtraženije povrće na pijacama | Cene povrća

Nešto slabija prodaja povrća obeležila je prethodnu nedelju na pijacama Srbije. Ipak jedno povrće se odlično prodavalo. Posle dužeg vremena zabeležena je i pojava ponude kelja pupčara. Pogledajte sve cene povrća.

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu smanjen je obim ponude i potražnja povrća. Što je i tipično za treću sedmicu novembra. Ipak, iz dana u dan bolja je i obimnija ponuda povrtarskih kultura iz uvoza, što je uobičajeno za ovaj period. Posle dužeg perioda na tezgama se pojavio kelj pupčar. Zabeležen je rast cene blitve, paprike babure, paprike ostale, patlidžana i praziluka. Za razliku od njih niže su bile cene karfiola, rotkvice, šampinjona, tikvice i zelene salate.

Na leskovačkoj zelenoj pijaci je protekle nedelje bila je viša cena brokole, a niže šargarepe. Dok su cene ostalih poljoprivrednih proizvoda bile na prošlonedeljnom nivou.

U Čačku na zelenoj pijaci bila je dosta dobra ponuda sezonskog povrća. Primetan je rast cene kupusa, jer je dominirao iznos od 70 din/kg, a skuplji su bili paprika ostala, paprika šilja (160 din/kg). Za razliku od njih niža je bila cena peršuna lišćara u odnosu na predhodni period.

Uprkos niskim temperaturama ponuda povrća bila je raznovrsna i bogata na beogradskom kvantašu. Ipak, prodaja je bila slaba, sem kupusa koji se dobro prodavao. Zabeležen je pad cena celera, krastavca salatara, kupusa, mladog crnog luka, paprike babure, paprike šilje, paradajza, čeri paradajza, praziluka, šargarepe, sanaća, zelene salate i zelja. Za razliku od njih skuplji je bio karfiol.

Na kvantašu u Leskovcu niže su bile cene, karfiola, paškanata, spanaća i tikvice.

Komentari