Zelje po prvi put na tezgama  | Cene povrća

Zelje po prvi put na tezgama  | Cene povrća

Zabeležena je neznatno bolja ponuda spanaća, mladog crnog luka, blitve i ostalog zeleniša na ppijacama širom zemlje. Po prvi put se ove sezone na tezgama zelene pijace pojavilo se zelje iz plasteničke proizvodnje.

Solidna ponuda tokom prve sedmice marta bila je na zelenoj pijaci u Pančevu. U odnosu na prethodni period bili su kupus, luk beli, luk crni, paradajz, praziluk i zelena salata. Za razliku od njih niže su bile cene kelja, celera, krastavca salatara, paprike šilje, šampinjona i zelene salate.

Uobičajena ponuda domaćeg povrća evidentirana je u sedmici za nama na zelenoj pijaci u Čačku.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu došlo je do rasta cena celera i kupusa. Jeftiniji su su bili krastavac salatar, paradajz, peršun lišćar, spanać i tikvica. Cene ostalih proizvoda ostale su nepromenjene.

Po prvi put se ove sezone na tezgama zelene pijace Skadarlija pojavilo zelje iz plasteničke proizvodnje. Ponudai tražnja ostalog povrća bila je solidna. Zabeležen je pad cena celera, patlidžana, praziluka, rotkvica, tikvica i zelene salate. Za razliku od njih skuplji je bio kelj.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu zabeležena je neznatno bolja bila je ponuda spanaća, mladog crnog luka, blitve i ostalog zeleniša na prodajnim punktovima. Što se tiče paradajza, paprike, krastavca salatara,
patlidžana i tikvica iz uvoza ponuda je bila bolja, što se odrazilo i na pad cena u odnosu na prethodni period. Pored njih jeftiniji su bili blitva, karfiol, kupus, zelena salata i kelj pupčar. Rast cene zabeležen je
kod crnog luka, cvekle i šargarepe.

Na kvantašu u Leskovcu evidentirali su protekle nedelje rast cena paradajza, tetovca i šarenog pasulja, zelene salate i praziluka. Niže su u bile cene krastavca salatara, luka crnog mladog, paprike ljute, peršuna korenaša i spanaća u odnosu na prethodni period.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica