Visoke cene paprike i karfiola | Cene povrća

Visoke cene paprike i karfiola | Cene povrća

Ove nedelje zabeležena je solidna ponuda povrća na zelenim i kvantaškim pijacama. Zabeležem je rast cene krompira kao i belog i crnog luka.

Protekle nedelje na zelenoj pijaci Skadarlija je evidentirana prva ponuda mladog kupusa. Niže su bile cene kelja i tikvica , dok je rast
zabeležen kod krastavca, patlidžana, rotkve, rotkvica i šampinjona.Rast cena  krompira, luka belog, luka crnog mladog, tikvice, pasulja (beli
gradištanac i beli tetovac) zabeležen je na zelenoj pijaci u Leskovcu. Jeftiniji su bili krastavac salatar, ljuta paprika, rotkvica i zelena salata.

Na zelenoj pijaci u Čačku za krompir su kupci trebali da izdvoje od 70 do 80 din/kg, šargarepu od 70 do 90 din/kg, za šampinjone od 200 do 220 din/ kg, dok je dominantna cena kupusa iznosila 90 din/kg. Visoka je bila cena paprike i karfiola, pošto je dominirao iznos od 350 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Pančevu bile više cene paprika babura, krastavaca salatara, celera i crnog luka. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili paprika šilja, paprika ljuta i bei luk.

Na kvantašu u Beogradu solidna ponuda krompira, crnog luka, kupusa, zeleni, šargarepe i cvekle proizvedenih u Srbiji, a nešto slabija ponuda paradajza, krastavca, paprike, tikvica i patlidžana iz uvoza na prodajnim punktovima, što se odrazilo i na cenu. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili paradajz, paprika, čeri paradajz, tikvice, kelj, kelj pupčar i zelena salata. Niže su bile cene rotkvice, šargarepe i peršuna lišćara.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica