Visoke cene krastavca i praziluka | Cene povrća

Visoke cene krastavca i praziluka | Cene povrća

Ove nedelje zabeležena je slabija ponuda paprike iz uvoza. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili krastavac salatar, paškanat, praziluk, rotkvica i šargarepa.

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu zabeležen je porast cena belog luka, paprike babure, paradajza i tikvica. Za razliku od njih jeftiniji su bili brokoli, karfiol, krompir, mladi kupus, crni luk, praziluk, rotkva i spanać. Obim prodaje voća i povrća bili su prosečni.

Slabija ponuda paprike  iz uvoza zabeležena je na kvantaškoj pijaci u Beogradu. Za razliku od paprike jeftiniji su bili krastavac, patlidžan, karfiol i tikvica, takođe iz uvoza. Evidentiran je pad cene domaćeg spanaća i salate, a skuplji je bio praziluk. Mnogi trgovci sa kvantaša su se žalili na dosta slabu prodaju poljoprivrednih proizvoda proteklih dana.

Na kvantašu u Leskovcu bili skuplji  krastavac salatar, paškanat, praziluk, rotkvica i šargarepa, a jeftiniji cvekla, krompir i pasuj beli tetovac.

U Kraljevu na kvantaškoj pijaci zabeležen je rast cene paradajza dok su jeftiniji bili paradajz, kupus, zelena salata i šargarepa.

Kvantašku pijacu u Novom Sadu karakterisala slaba ponuda paradajza, paprike, patlitžana, tikvice i krastavca salatara iz uvoza. Skuplji je u odnosu na prethodnu sedmicu bio krastavac salatar.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica