Treba vam ZELENI PARADAJZ za zimnicu? – Sada ga možete kupiti na pijaci!

Treba vam ZELENI PARADAJZ za zimnicu? – Sada ga možete kupiti na pijaci!

Protekle nedelje na zelenoj pijaci naši kupci mogli su da pazare i zeleni paradajz koji se često u ovom periodu koristi za pripremu zimnice i ostavljanje u tegle.

zeleni paradajz u bašti

Dobra je ponuda sezonskog povrća na yelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu. U ponudi se pojavio zeleni paradajz prvi put ove sezone. Zabeležen je rast cene brokoli, dinje, paprike babure i pad cene lubenice i praziluka.

Prema izveštaju reportera iz Leskovca protekle su sedmice bili skuplji blitva, paprike babure i ostale i paradajz. Za razliku od njih jeftiniji su bili krastavac salatar, praziluk, pasulj beli tetovac.

Ponuda povrća bila je na zavidnom nivou na zelenoj pijaci u Čačku. Sve je bolja ponuda krompira ali je cena još uvek 80 din/kg. Prodajna cena paradajza varirala je od 80 do 150 din/kg, ali je dominiao iznos od 100 din/kg, koliko je bila i paprika. Za kupus su kupci trebali da izdvoje 40 din/ kg. Sporadična je bila prodaja boranije i brokoli po ceni od 250 din/kg, dok je karfiol koštao 140 din/kg.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu je protekle sedmice dominirala ponuda krompira, paprike, kupusa, paradajza, krastavca, a takođe je bila dobra i ponuda šargarepe, crnog luka i zeleni. Evidentiran je rast cena blitve, karfiola, kelja, patlidžana, praziluka, paradajza, šampinjona, šargarepe, dok su jeftiniji u odnosu na prethodni period bili brokoli, cvekla, mladi crni luk, paprika babura, paprika ostala, paprika šilja, tikvice, zelen, zelena salata i zelje.

Izvor: STIPS

POGLEDAJTE I: Šta raditi sa zelenim paradajzom koji je vam ostao u bašti


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica