Ponuda mladog krompira na tezgama | Cene povrća

Ponuda mladog krompira na tezgama | Cene povrća

Po prvi put na tezgama pojavio mladi krompir po ceni od 250 din/kg.Pad cena evidentiran je kod šampinjona, šarenog pasulja i krastavaca salatara.

 

Na zelenoj pijaci u Leskovcu se po prvi put na tezgama pojavio mladi krompir po ceni od 250 din/kg. Došlo je do rasta cena tikvice i krastavca salatara. Jeftiniji su bili mladi kupus, praziluk i spanać.

Ponuda povrća bila je dobra na zelenoj pijaci Skadarlija. Na tezgama je bilo najviše sezonskog povrća, što je uobičajeno za ovaj period godine. Do poskupljenja je došlo, uglavnom kod uvoznog povrća, i to boranije, paprike babure, paradajza, čeri paradajza i patlidžana, ali skuplji su bili i šampinjoni.

Ponuda povrća na pijačnim tezgama u Pančevu bila je dobra. U odnosu na predhodni period bili su boranija, kupus, karfiol, paprika šilja, paradajz, beli pasulj i tikvice.Pad cena evidentiran je kod šampinjona, šarenog pasulja i krastavaca salatara.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu su protekle nedelje zabeležili pad krompira mladog, kupusa mladog, mladog, belog luka, mladog crnog luka, paradajza, belog pasulja gradištanca i tetovca. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili krompir, šargarepa, tikivica, zelena salata, krastvac salatar i crni luk.

Na kvantašu u Beogradu bolja ponuda i sortiment paradajza ali je obim i ponuda paprike bio slab na prodajnim punktovima, što je uticalo na rast cene paprike babure i paprike ostale. Pored njih skuplji su bili patlidžan, krastavac salatar i zelena salata. Za razliku od njih niže su bile cene blitve, mladog krompira, mladog crnog luka, mladog belog luka, mladog kupusa, paradajza, rotkvice, spanaća, tikvice i zelene salate.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica