Pad cene jagode | Cene voća

Pad cene jagode | Cene voća

Obim ponude ove nedelje bio je prosečan. Zabeležen je pad cena jagoda, dok su nar, pomorandže i mandarine poskupeli. 

 

Uobičajen asortiman voća tokom prve sedmice aprila zabeležen je na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu. Skuplji je bio limun, a jeftinije jagode, zbog bolje ponude u odnosu na prethodni period.

Na tezgama zelene pijace u Leskovcu evidentiran je rast cena nara i pomorandže

Bolja ponuda jagode na zelenoj pijaci u Čačku doprinela je padu cene u odnosu na poslednju nedelju marta, pošto je dominirao iznos od 350 din/kg . Niža je, takođe, bila cena kivija.

Kvatašku pijacu u Šapcu karakteriše dobra ponuda južnog voća, jezgrastog voća, sušenog voća, pojedinih sorti jabuke i povrtarskih kultura u sedmici za nama.

Obim prodaje bio je prosečan. Bolja ponuda jagode iz Italije i Grčke tokom prve sedmice aprila na kvantašu u Beogradu uslovila je pad cene, pošto je dominirao iznos od 320 din/kg. Prosečna ponuda jabuke, slaba ponuda kruške i nešto bolja ponuda južnog voća. Pored jagode jeftiniji su bili ananas, banana, grejpfrut. Za razliku od njih skuplji su bili mandarina, kruška Viljamovka i nar.

Prema izveštaju reportera STIPS iz Leskovca protekle je nedelje na kvantašu u ovom gradu došlo do rasta cena nara, mandarine, ananasa i pomorandže.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica