Nove cene goriva – POSKUPEO evrodizel

Nove cene goriva – POSKUPEO evrodizel

Na sajtu Ministarstva objavljeno je da će nove cene biti u upotrebi na pumpama od 15 sati. Tako će, kada je u pitanju gorivo na pumpama, skok cene će biti u slučaju evrodizela.

Sipanje goriva

Poskupljenje znači da će litar evrodizela koštati 198 dinara, a BMB 95 premium zadržava cenu od 176,05 dinara za litar. Do sada su najviše maloprodajne cene evro dizela iznosile 187,23 dinara, a za evro premijum BMB 95 176,05 dinara za litar.

Benzinske pumpe, kako je predviđeno uredbom, dužne su da maloprodajne cene goriva evro dizel i evro premijum BMB 95, koje ne smeju da budu više od najviših maloprodajnih cena utvrđenih od strane Ministarstva trgovine, primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine. Vlada Srbije je na sednici izmenila Uredbu, čime je omogućeno i da se isporuka osim utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava, može vršiti i utakanjem u posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Podsetimo, Vlada Srbije je 10. marta donela Uredbu kojom se uspostavljaju nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Kako je precizirano Uredbom prosečne veleprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunavaće Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka, a najkasnije do 13 časova će ga dostavljati Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje će utvrđivati najviše maloprodajne cene. Oni imaju obavezu da svakog petka na zvaničnoj internet stranici najkasnije do 15 časova objave cene koje će vozači plaćati na pumpama.

Propisane kazne za one koji ne budu poštovali Uredbu Vlade Srbije su od 5.000 do dva miliona dinara.

Izvor: Mondo.rs

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica