Niže cene mladog crnog luka, a skuplji spanać | Cene povrća

Niže cene mladog crnog luka, a skuplji spanać | Cene povrća

Sneg i loše vreme smanjili posetu pijacama. Cene povrća uglavnom se nisu menjale u odnosu na prethodnu nedelju, osim kod celera, paradajza i spanaća koji su poskupeli.

Poseta kupaca bila je jako slaba na zelenoj pijaci Skadarlija a samim tim i prodaja povrtarskih proizvoda na pijačnim tezgama. Glavni razlog bile su loše vremenske prilike, sneg i niska temperatura. U odnosu na prethodni period skuplji su bili celer, krastavac salatar, kupus, paprika, paradajz, paškanat, patlidžan, peršun korenaš, praziluk, spanać i zelen.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu gradu je bilo u ponudi uvozne paprike šilje po ceni od 250 din/kg i krastavca salatara po ceni od 270 din/kg. Došlo je do pada cena krompira, luka crnog i rotkve. Skuplji su u odnosu na prethodnu nedelju bili kupus, paradajz i spanać. Cene ostalih proizvoda su na nivou prošlonedeljnih.

Prodaja ali i ponuda povrća na kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je izuzetno slaba prvenstveno zbog niskih jutarnjih temperatura i otežanog skladištenja proizvoda. Uprkos dosta niskim jutarnjim temperaturama i snegu najuporniji prodavci su dovezli svoje proizvode. Prodaja je bila slaba kao i prethodne sedmice. Zabeležen je rast cene blitve, brokoli, celera, kelja, kelja pupčara, krastavca salatara, kupusa, ljute paprike, paradajza, čeri paradajza, paškanata peršuna korenaša, rotkvice, šampinjona, šargarepe, spanaća i zelene salate. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili paprika babura, patlidžan i tikvica.

Protekle je nedelje na kvantašu u Leskovcu zabeležen je rast brokolija, mladog crnog luka, paškanata, kupusa, paprike šilje, paradajza, spanaća i tikvice.

Kvantašku pijacu u Kraljevu karakterisala je prosečna ponuda povrća. Zabeležen je rast cena krastavca salatara, paradajza i tikvice.

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti