Loša ponuda i potražnja voća na pijacama! | Cene voća

Loša ponuda i potražnja voća na pijacama! | Cene voća

Loši vremenski uslovi i ove nedelje uticali su na lošu ponudu i tražnju voća. Zabeležen je rast cena mandarina ali i pad cene grožđa. 

Zbog loših vremenskih uslova potražnja i ponuda na pijaci Skadarlija je bila slaba. Cena limuna je porasla kao i cena mandarina i nara, dok je zabeležen pad cene grožđa. Na zelenoj pijaci u Leskovcu je takođe zabeležen rast cena mandarina. U Pančevu na pijaci je zabeležena malo drugačija situacija, ovde se beleži pad cene mandarina kao i banana, grožđa, jabuke  Gren Smit i limuna.

U ponudi voća na Kvantaškoj pijaci u Beogradu nije došlo do značajnih promena u odnosu na prethodni period. Ponuda južnog voća i jabuke je bila dominantna ali je ponuda kruške bila veoma slaba. I na ovoj pijaci cena mandarina u odnosu na prethodni period se povećala. Skuplji su takođe bili i babana, grejpfrut, pojedine sorte jabuke, kivija i limuna.

Celog meseca na lošu ponudu i potražnju voća su uticali loši vremenski uslovi kako na kvantaškim tako i na zelenim pijacama u Srbiji. Dominirala je ponuda domaće jabuke, kruške, suvih šljiva, južnog voća, paprike do je sporadična bila ponuda grožđa, jagode, manga, avokada, dunje, dinje i lubenice.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica