Jeftinije cene jagnjadi na pojedinim prodajnim mestima | Cena žive stoke

Jeftinije cene jagnjadi na pojedinim prodajnim mestima | Cena žive stoke

Cene tovne junadi, teladi i tovnih bikova


Rast otkupnih cena teladi SM rase do 160 kilograma, tovne junadi preko 480 kilograma i krava za klanje zabeležen je u klanicama šumadijskog regiona. Cena teladi iznosila je 380 din/kg, tovne junadi 225 din/kg, a krava za klanje 160 din/kg.

Tovne bikove SM rase preko 500 kilograma po višim su cenama u odnosu na prethodni period otkupljivali klaničari sa područja pčinjskog regiona. Zabeležen je iznos od 247 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Kraljevu je došlo do pada cene teladi SM rase do 160 kilograma tokom druge sedmice maja, pošto se promet najčešće odvijao po ceni od 450 din/kg.

Cene prasadi i tovnih svinja

U klanicama na području Beograda evidentiran je pad otkupne cene tovnih svinja od 80 do 120 kilograma. Protekle je sedmice zabeležen iznos od 130 din/kg.

Pad otkupne cene tovnih svinja od 80 do 120 kilograma zabeležen je u klanicama na području južnobanatskog regiona.

Za razliku od njih viša je bila otkupna cena prasadi od 16 do 25 kilograma. Cena prasadi iznosila je 240 din/kg, a tovnih svinja 145 din/kg.

Cene jagnjadi i ovnova za priplod

Na pijaci žive stoke u Smederevu došlo je do pada cene jagnjadi na 250 din/kg i rasta cene šilježadi na 230 din/kg.

Došlo je do pada otkupne cene jagnjadi u klanicama na području južnobanatskog regiona u odnosu na prethodni period, pošto je zabeležen iznos od 240 din/kg.

Protekle sedmice je evidentiran pad cena jagnjadi i jaradi na pijaci žive stoke u Kragujevcu. Najčešća prodajna cena jagnjadi iznosila je 320 din/kg, dok je za koze trebalo izdvojiti 110 din/kg.


Niža je bila otkupna cena jagnjadi u klanicama na području šumadijskog regiona u odnosu na prethodni period, jer je zabeležen iznos od 230 din/kg.

Cene sojine sačme, kukuruza, stoćnog ječma i stočnog brašna

Prema izveštaju reportera STIPS iz Čačka protekle je sedmice došlo do pada cena pšenice i kukuruza okrunjenog prirodno sušenog upakovanog u džakove.

Zabeležena cena iznosila je 28 din/kg. U maloprodajnim objektima na teritoriji Kikinde zabeležen je pad cena sojine sačme na 90 din/kg i suncokretove sačme na 47 din/kg, uz prosečnu ponudu.


Rast cena u odnosu na prvu sedmicu maja sojine sačme, stočnog brašna, pšenice i kukuruza okrunjenog prirodno sušenog upakovanih u džakove zabeležio je reporter STIPS-a na području Kragujevca. Cena sojine sačme iznosila je 93 din/kg, za kukuruz je trebalo izdvojiti 25 din/kg.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica