JAGODE POSKUPELE- A evo koja je CENA VIŠNJE i trešnje na pijacama!

JAGODE POSKUPELE- A evo koja je CENA VIŠNJE i trešnje na pijacama!

Kako sezona jagode prolazi tako je sve manji izbor i njihova cena na pijacama je veća. Na Kalenić pijaci pojavila se i prva ribizla.

višnje u plastičnoj kofi

Prva ponuda ribizle bila je na pijaci Kalenić. Sezona jagoda prolazi, pa je razumljivo da je cena porasla. Viša cena je bila i kod ananasa, zbog slabe ponude. Niže su cene borovnice, breskve, kajsije, maline i oblačinske višnje, jer se ponuda povećala.

Reporteri iz Leskovca su protekle nedelje evidentirali dalji pad cena breskve i nektarine, dok su skuplji bili jabuka i limun.

Ponuda voća bila je dobra na zelenoj pijaci u Čačku tokom treće sedmice juna. Za breskvu su kupci trebali da izdvoje 150 din/kg, kajsiju 200 din/kg, a za malinu 600 din/kg. Cena trešnje iznosila je 120 din/kg, a višnje 100 din/kg.

Bogata ponuda poljoprivrednih proizvoda karakteristika je proteke sedmice na zelenoj pijaci u Pančevu. Skuplji su bili banana, pojedine sorte jabuke, pomorandža, i trešnja, a jeftinija breskva.

Bolja ponuda kajsije, breskve, borovnice, maline i nektarine na kvantaškoj pijaci u Beogradu uticala je na pad cena ovih poljoprivrednih proizvoda. Za razliku od njih skuplji su bili limun, grejpfrut i trešnja u odnosu na prethodni period.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica