Cene voća za period 31.05-04.06.2019.

Cene voća za period 31.05-04.06.2019.

Protekle nedelje zabeležna je dobra ponuda jagoda i trešanja. Dok je ponuda južnog voća potpuno izostala.

Na zelenoj pijaci u Beogradu je ponuda jagoda i trešanja bila odlična tokom poslednje sedmice maja. Cene ovih kultura bile su na prošlonedeljnom nivou. Smanjen je bio obim ponude južnog voća, a izostala je prodaja grejpfruta, mandarina i nara. Nije bilo ni krušaka iz domaće proizvodnje, a uvozne su poskupele. Rast cena je zabeležen i kod limuna.

Zbog povećanog obima ponude jagode i trešnje na zelenoj pijaci u Pirotu cene su bile niže u odnosu na predthodni period. Na zelenoj pijaci u Loznici je protekle sedmice evidentirana prva ponuda višnje. Loše vremenske prilike uticale su na smanjen obim ponude trešnje i jagode, pa su cene ovih proizvoda još uvek visoke.

Nešto slabija ponuda južnog voća protekle sedmice na zelenoj pijaci u Užicu. Cena banana bila je niža za 10%. Bogata ponuda jagode i trešnje uticala je na pad cena za 20-30%.

U Leskovcu na pijačnim tezgama zabeleženi su rast cena banane, limuna i pomorandže, dok su cene ostalih proizvoda na nivou prošlonedeljnih. Iz dana u dan bolja je ponuda breskve, kajsije, trešnje i jagode.

U Vranju je na zelenoj pijaci protekle nedelje došlo do pada cene kajsije iz uvoza sa 300 na 200 din/kg i trešnje sa 200 na 150 din/kg zbog bolje ponude i cene limuna sa 120 na 100 din/kg, zbog slabije tražnje.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica