Cene voća za period 28.06-02.07.2019.

Cene voća za period 28.06-02.07.2019.

Jako slaba bila jeponuda jabuke na kvantašu u Beogradu, dok je na tezgama u Čačku bila bolja ponuda breksve i nektarine.

Prvi put se ove sezone na kvantašu u Beogradu pojavila šljiva po ceni od 70 din/kg. Bolja je bila ponuda kajsije, breskve i nektarine što je uslovilo pad cena. Jeftinije su bile i borovnice. Za razliku od njih skuplja bila malina u odnosu na predhodni period. Jako slaba bila je ponuda jabuke.

Bogatija je bila ponuda voća na tezgama zelene pijace u Pirotu jer se protekle sedmice mogla pazariti borovnica. Obim ponude i cene breskve, trešnje, nektarine, kajsije su se stabilizovali. Na tezgama zelene pijace u Leskovcu, zabeležena je prva ponuda višnje i kruške. U odnosu na prethodnu nedelju bile niže cene breskve, kajsije i pomorandže.

Dosta dobra bila je ponuda domaćeg voća na pijačnim tezgama u Užicu. To je rezultiralo padom cena. Zabeležena je nešto slabija ponuda južnog voća. U toku protekle nedelje, došlo je do pada cene breskve i nektarine sa 130 na 100 din/kg, višnje sa 100 na 80 din/kg i kajsije sa 100 na 90 din/kg zbog bolje ponude na pijaci u Vranju.

Ponuda sezonskog voća na zelenoj pijaci u Čačku bila je dobra. Trešnja se protekle nedelje prodavala po ceni od 150 din/kg, a višnja za 70 do 80 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica