Cene voća za period 22-26.06.2018.

Cene voća za period 22-26.06.2018.

U toku protekle nedelje zabeležena je bolja ponuda nektarine, kajsije, trešnje i višnje na kvantaškim i zelenim pijacama širom Srbije.

Na Kalenić pijaci u Beogradu sve je bolja ponuda breskve, kajsije, nektarine, šljive, kruške, maline, trešnje i višnje. Do pada cena došlo je kod banane, kajsije, kivija, kruške, kupine i šljive, dok je za razliku od njih skuplji bio limun.

Na zelenoj pijaci u Vranju je tokom protekle nedelje došlo do pada cene kajsije sa 150 na 140 din/kg i maline sa 200 na 150 din/kg zbog bolje ponude. Cene ostalih voćnih kultura, kao i tražnja, bili su na prošlonedeljnom nivou.

U Loznici je zabeležena prva ponuda kupine i ranih sorti jabuke. Ponuda ostalih voćnih kultura bila je dosta dobra, jeftinija je bila višnja.

Bolja ponuda nektarine, kajsije i šljive uslovila je pad cena u odnosu na prethodni period na Kvantaškoj pijaci u Beogradu. Prodaja ovih proizvoda takođe je bila bolja. Pad cena zabeležen je još i kod borovnice, banane i kruške ostale. Za razliku od njih skuplje su u odnosu na drugu sedmicu juna bile trešnje i grejpfrut.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica