Cene voća za period 08-12.03.2019.

Cene voća za period 08-12.03.2019.

Na pijacama u Srbiji tokom protekel nedelje došlo je do rasta cena kod ananasa i banane, a kod cene pomorandže zabeležen je pad.

Uprkos solidnoj ponudi jabuke, južnog voća i sušenog voća na kvantaškoj pijaci u Bogradu obim prodaje bio je mali tokom prve sedmice marta. U pogledu cena zabeležen je rast kod ananasa, banane, jabuke sorti (Ajdared, crveni delišes, zlatni delišes i Greni Smith) mandarine i nara. Za razliku od njih niže su bile cene jagode, limuna i suve šljive u odnosu na prethodni period.

Što se kvantaša u Leskovcu tiče evidentiran je rast cene limuna, dok su na zelenoj pijaci protekle nedelje bili skuplji limun i pomorandža. Na zelenoj pijaci u Loznici je ponuda voća bila dosta dobra. Rast cena zabeležen je kod banane. 

Tokom protekle nedelje je evidentiran rast cene banane sa 120 na 130 din/kg, zbog boljeg kvaliteta u ponudi i pad cene pomorandže sa 100 na 80 din/ kg, zbog bolje ponude na pijačnim tezgama u Vranju.

Na pijačnim tezgama u Pančevu je ponuda voća bila na zavidnom nivou. Niže su bile dominantne cene ananasa, grožđa i jabuke Zlatni delišes. Rast cena evidentiran je kod jabuke Ajdared, Greni Smith, kivija, lešnika, mandarine i pomorandže.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica