Cene voća na zelenim pijacama za period 23-27.05.2016.

Cene voća na zelenim pijacama za period 23-27.05.2016.

Povećana ponuda jagoda i trešnji na zelenim pijacama u Srbiji uticala je na pad cena tih voćarskih kultura.

 

Na zelenoj pijaci u Pančevu, prošle nedelje, ponuda voća bila je dobra. U odnosu na prethodni period, nešto jeftinije bile su breskve, nektarine, jagode i trešnje, dok su jabuke i limun poskupeli.

U Vranju, na tezgama zelene pijace, u ponudi je bilo jeftinijih banana nego prethodne sedmice, zbog bolje ponude, dok su više cene zabeležene kod kivija, zbog boljeg kvaliteta.

Na zelenim pijacama u Beogradu u ponudi su dominirale jagode i trešnje, a to je uticalo na pad cena tih voćarskih kultura. Kod ostalih voćnih vrsta cene su ostale na nivou od prethodne nedelje.

I na kvantašu u Beogradu nastavljen je trend bolje ponude jagode i trešnje zbog čega je njihova cena pala. Jagode su najčešće koštale od 140 do 150 din/kg, a trešnjama je cena varirala, u zavisnosti od sorte i veličine plodova, od 130 do 160 din/kg. U odnosu na prethodni period, malo bolja bila je ponuda breskve, kajsije i nektarine, što je dovelo do nižih cena, a jeftiniji su bili i ananas i limun, dok je rast cena evidentiran kod pojedinih sorti jabuka, pomorandže i kivija.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica