Cene stoke za period 25-29.08.2017.

Cene stoke za period 25-29.08.2017.

Tokom prošle nedelje na stočnim pijacama širom Srbije zabeležen je skok cena teladi, tovnih svinja i ovaca.

Prodajna cena teladi simentalske rase telene mase do 160 kilograma bila je viša na stočnoj pijaci u Kraljevu. Otkup tovne junadi i krava za klanje obavljao se po cenama identičnim prošlonedeljnim, a obim otkupa bio je na prosečnom nivou. Na stočnoj pijaci u Kragujevcu došlo je do rasta prodajne cene priplodnih krava simentalske rase u odnosu na predhodni period. Na stočnoj pijaci u Loznici izostala je prodaja teladi i ostalih kategorija goveda. 

Rast prodajne cene tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma i pad cene krmača za klanje evidentiran je protekle sedmice na stočnoj pijaci u Kragujevcu. Kod tovnih svinja je dominirao iznos od 130 din/kg, a kod krmača za klanje iznos od 100 din/kg. Na stočnoj pijaci u Pančevu došlo je do rasta prodajne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma. Dominirao je iznos od 170 din/kg. U klanicama na području Beograda evidentiran je rast dominantne otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma otkupljenih sa većih farmi. 

Prodajna cena ovaca bila je viša u odnosu na predhodnu nedelju na pijaci žive stoke u Kragujevcu. Na stočnoj pijaci u Kraljevu došlo je do pada cene jaradi u odnosu na treću sedmicu avgusta. Dominirao je iznos od 150 din/kg. U Subotici su se na stočnoj pijaci mogla pazariti jedino jagnjad po dominantnoj ceni od 230 din/kg kao i predhodne sedmice.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica