Cene stoke za period 06.10-10.10.2017.

Cene stoke za period 06.10-10.10.2017.

Protekle nedelje zabeležena je niža otkupna cena teladi simentalske rase, rast prodajnih cena jagnjadi i jaradi, niže cene tovnih svinja i prasadi.

 

Na stočnoj pijaci u Požarevcu zabeležen je pad cene krava za klanje u odnosu na prethodnu sedmicu i najčešće su se mogle pazariti za 150 din/kg. Klaničari sa područja šumadijskog regiona su po višim cenama otkupljivali tovnu junad telesne mase preko 480 kilograma. U klanicama na području podunavskog regiona došlo je do pada otkupne cene bikova telesne mase preko 500 kilograma na dominantnih 210 din/kg. Dominantna cena teladi HF rase telesne mase do 160 kilograma bila je 400 din/kg na pijaci žive stoke u Vranju. Na stočnoj pijaci u Čačku izostala je prodaja teladi, tovne junadi i ostalih kategorija goveda tokom prve sedmice oktobra.

Pad otkupnih cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma zabeležen je u klanicama na teritoriji Požarevca. Na pijaci žive stoke u Nišu evidentiran je pad prodajne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma, pošto je
dominirao iznos od 170 din/kg. Klaničari sa područja raškog regiona po nižim su cenama otkupljivali tovne svinje telesne mase od 80 do 120 kilograma. Na pijaci žive stoke u Smederevu došlo je do pada prodajnih cena prasadi, kako grla do 15 kilograma, tako i grla teških od 16 do 25 kilograma. Na stočnoj pijaci u Zaječaru došlo je do rasta dominantnih cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma i obe kategorije tovnih svinja u odnosu na protekli period.

Protekle je nedelje na stočnoj pijaci u Somboru došlo do rasta prodajnih cena jagnjadi i jaradi. Dominantne cene bile su nepromenjene. Na stočnoj pijaci u Požarevcu došlo je do pada cene ovaca, pošto je dominirao iznos od 120 din/kg. Otkupna cena jagnjadi bila je viša u odnosu na prethodni period u klanicama na području podunavskog regiona. Pad prodajnih cena šilježadi i ovaca evidentiran je protekle nedelje na stočnoj pijaci u Smederevu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica