Cene stoke na stočnim pijacama za period 08-12.08.2016.

Cene stoke na stočnim pijacama za period 08-12.08.2016.

Širom Srbije izostala je prodaja goveda. Prošle nedelje zabeleženi su rast otkupne cene teladi na području Podunavskog okruga, više cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje širom zemlje i rast cena jagnjadi u Obrenovcu, Čačku i Loznici, dok su jarad bila skuplja u Nišu.

U većem delu zemlje, prošle nedelje, izostala je prodaja goveda. Rast cene teladi simentalske rase telesne mase do 160 kilograma zabeležen je prošle nedelje u Podunavskom okrugu. U Nišavskom okrugu otkupljivani su jedino tovni bikovi telesne mase preko 500 kilograma po ceni od 220 din/kg.

U Loznici su poskupeli prasad, tovne svinje telesne mase od 80 do 120 kilograma i krmače za klanje. Tovne svinje iste kategorije poskupele su i u Mačvanskom i Južnobanatskom okrugu, kao i na području Beograda. Prasad i krmače za klanje po višim cenama su prodavani u Braničevskom okrugu, a krmače za klanje bile su skuplje, u odnosu na prethodni period i u Šumadijskom okrugu.

Cena jagnjadi u Obrenovcu popela se na 300 din/kg, baš kao i u Pirotu, u Čačku na 240 din/kg, a u Loznici na 280 din/kg. Jarad su poskupela u Nišu, a ovce su pojeftinile u Požarevcu i to na 120 din/kg.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica