Cene povrća za period 28.07-01.08.2017.

Cene povrća za period 28.07-01.08.2017.

Protekle nedelje na zelenim pijacama u Srbiji došlo je do rasta cena karfiola, paradajza i paprike, ali je dobra ponuda dinje uslovila pad cene ovog povrća.

Na kvantašu u Beogradu nije bilo značajnije promene obima povrća tokom poslednje sedmice jula. Prodaja je bila, takođe, na prošlonedeljnom nivou. Što se cena tiče došlo je do rasta kod karfiola, kelja, paprike, paradajza, praziluka i blitve. Za razliku od njih jeftiniji su bili kupus, lubenica, patlidžan, pasulj beli i tikvica.

Ponuda i asortiman povrća na zelenoj pijaci u Čačku bili su dobri na pijačnim tezgama. Pad cena evidentiran je kod dinje koja se prodavala po ceni od 30 din/kg, paprike ostale kod koje je dominirao iznos od 80 din/kg i patlidžana za koji je trebalo izdvojiti 100 din/kg.

Na pijacama u Loznici dobra je bila ponuda šarene boranije, brokolija, karfiola, kelja i dinje napijačnim tezgama uslovila je pad cena ovih proizvoda. Za razliku od njih skuplji je bio krastavac salatar.

Na zelenoj pijaci u Vranju evidentiran je rast cene dinje, krastavca salatara, luka belog, paprike ljute, peršuna, šargarepe i zelja. Obim ponude povrća bili su na prošlonedeljnom nivou.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica