Cene povrća za period 24-28.05.2019.

Cene povrća za period 24-28.05.2019.

Na pijacama u Srbiji protekle nedelje bila je raznovrsna ponuda povrća. Jeftiniji su bili krompir, krastavac, a skuplji paškanat, peršun i kupus.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je raznovrsna ponuda povrća, ali je prodaja bila slabija u odnosu na prethodni period. Što se cena tiče registrovan je rast kod paškanata, peršuna korenaša, peršuna lišćara, čeri paradajza i tikvica. Jeftiniji su u odnosu na prethodnu nedelju bili brokoli, karfiol, kelj, patlidžan, paprika, paradajz i šampinjoni.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu su u odnosu na prethodnu nedelju pale cene krastavca salatara, kupusa, paprike, praziluka i zelene salate. Na zelenoj pijaci u ovom gradu su jeftiniji bili karfiol, krastavac salatar, kupus, mladi krompir, paradajz, spanać i zelena salata.

Na zelenoj pijaci u Vranju evidentiran je pad cena cvekle, krastavca salatara, krompira mladog, luka crnog, paprike ljute i tikvice. Ponuda povrtarskih kultura bila je bolja, dok je tražnja ostala nepromenjena.

Za brokoli i karfiol su kupci morali da izdvoje 250 din/kg na zelenoj pijaci u Čačku. Kod tikvica je dominirao iznos od 100 din/kg. Krompir se prodavao po ceni od 60 do 70 din/kg, mladi krompir po ceni od 120 do 130 din/ kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica