Cene povrća za period 22-26.03.2019.

Cene povrća za period 22-26.03.2019.

Protekle nedelje zabeležena je bolja ponuda salate, mladog luka i spanaća na pijaci u Loznici.

Nastavljen je trend pada cena krastavca salatara na kvantaškoj pijaci u Leskovcu. Jeftiniji su, takođe, bili celer, paradajz, paškanat i kupus. Rast je evidentiran kod mladog kupusa i spanaća.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu prvi put je ove sezone zabeležena prodaja domaćeg mladog krompira po ceni od 300 din/kg na prodajnim punktovima kvantaške pijace. Bolja je bila ponuda zelene salete, krastavca salatara i mladog kupusa, što je uslovilo pad cena. Jeftiniji su, takođe, bili mladi beli luk, peršun korenaš, paškanat i šargarepa. Za razliku od njih skuplji su u odnosu na prethodni period bili paprika, paradajz, brokoli, čeri paradajz, praziluk i kelj pupčar.

Od povrtarskih kultura na zelenoj pijaci u Leskovcu jeftiniji su bili karfiol, krastavac salatar i paradajz.  Na zelenoj pijaci u Užicu nešto je bolja bila ponuda zelene salate i mladog luka, što je uslovilo pad cena. Dosta su visoke cene belog luka, crnog luka, šargarepe i krompira za ovaj period godine.

Sve je bolja ponuda zelene salate, mladog luka, rotkvice i spanaća na pijačnim trzgama u Loznici. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili brokoli, karfiol, paradajz, šargarepa i blitva, dok je rast cena evidentiran kod kelja, mladog kupusa i rotkve.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica