Cene povrća za period 20-24.9.2019.

Cene povrća za period 20-24.9.2019.

Ove sezone u prodaji se po po prvi pojavio zeleni paradajz. Najprodavaniji su bili paprika, paradajz i šargarepa. Cena karfiola na zelenim pijacama i dalje je visoka.

Proteklu nedelju na kvantaškoj pijaci u Begoradu obeležila je dobra ponuda povrća. Po prvi put se pojavo zeleni paradajz. Najprodavaniji su bili paprika, paradajz i šargarepa. Skuplji su bili cvekla karfiol, beli luk, lubenica, patlidžan, paprika babura, paprika šilja. Pad cena evidentiran je kod boranije, kelja, krastavca salatara, žutog pasulja, praziluka, šargarepe, spanaća i zelene salate.

Ponuda povrća bila je dobra, kao i prethodne nedelje. Nastavljen je trend dobre prodaje paprike, paradajza, krastavca, tikvica. Jeftiniji su bili boranija, brokola, krastavac salatar i kupus, a skuplji krastavac kornišon i patlidžan.

Na kvantašu u Leskovcu je zabeležen rast cena krompira belog, krompira crvenog i patlidžana. Na zelenoj pijaci u ovom gradu su u odnosu na prethodnu nedelju bili skuplji blitva, karfiol, paradajz i patlidžan.

Ponuda povrća bila je uobičajeno dobra za ovaj period godine na zelenoj pijaci u Čačku. Što se povrća tiče tikvice su se prodavale po ceni od 40 do 50 din/kg, dok je kod krompira i šargarepe cena varirala od 50 do 60 din/kg.

Dominantna cena karfiola još uvek je bila visoka. Iznosila je 100 din/kg. Cena paradajza i paprike bila je približno ista, kretale se od 70 do 100 din/ kg. Crni luk se na pijačnim tezgama prodavao po ceni od 70 do 80 din/kg, a šampinjoni od 200 do 220 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica