Cene povrća za period 19-23.05.2017.

Cene povrća za period 19-23.05.2017.

Na kvantašu u Beogradu evidentirana je prva ponuda domaće boranije.

 

U Vranju su na zelenim pijacama tokom prošle nedelje bile niže dominantne cene krastavca salatara, mladog krompira, mladog kupusa, mladog belog i crnog luka, rotkvice, ljute paprike i paradajza. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili krompir (crveni i beli), crni luk, peršun, šargarepa i zelena salata.

Na pojedinim prodajnim mestima na kvantaškoj pijaci u Beogradu evidentirana je prva ponuda domaće boranije, po ceni od 300 do 350 din/kg, u zavisnosti od sorte. Primetno je bila bolja ponuda kupusa, karfiola, paradajza, krastavca salatara, mladog krompira, tikvice, mladog crnog luka i zelene salate, što je uticalo na pad cena ovih proizvoda. Za razliku od njih, skuplji je bio patlidžan u odnosu na prethodni period.

Iako je ponuda paprika na čačanskoj zelenoj pijaci bila bolja, dominantna cena još uvek je 300 din/kg. Istu sumu novca kupci su trebali da izdvoje i za brokoli i karfiol. Prodaja lubenice odvijala se po ceni od 150 din/kg, a mladog krompira po ceni od 60 do 70 din/kg. Kod spanaća, krastavca salatara i tikvica dominirao je iznos od 80 din/kg, dok se  paradajz najčešće prodavao po ceni od 120 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica