Cene povrća za period 19-23.04.2019.

Cene povrća za period 19-23.04.2019.

Beli i crni luk beleže veliku potražnju na zelenim i kvantaškim pijacama u Srbiji.

Bolja ponuda mladog krompira i mladog kupusa uslovila je pad cena na kvantašu u Beogradu. Jeftiniji su još bili brokoli, cvekla, karfiol, paprika ljuta, spanać, tikvice i zelje. Rast cena evidentiran je kod celera, kelja, paradajza, krastavca salatara, crnog luka, čeri paradajza, šargarepe, špargle i zelene salate.

Što se povrća tiče u odnosu na prethodni period su na kvantaškoj pijaci u Leskovcu bili jeftiniji crni luk, paškanat, praziluk i mladi kupus. Skuplji su bili karfiol i krastavac salatar. Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cene kod mladog krompira i krastavca salatara.

Na zelenoj pijaci u Vranju ponuda povrća bila je nešto bolja. Beli luk i crni luk beleže rast ali i potražnju. Kvalitet povrća je šarenolik. Nešto bolja prodaja krastavca salatara, a u ponudi je bilo domaćeg paradajza iz plastenika. Krompir i dalje ima visoku cenu.

Na zelenoj pijaci u Čačaku bila je dobra ponuda povrća. Brokoli, karfiol i tikvica su se prodavali po ceni od 250 din/kg, za paradajz je trebalo izdvojiti od 220 do 250 din/kg. Dominantna cena šampinjona iznosila je 200 din/kg, a crnog luka od 100 din/kg. Prodajna cena krompira varirala je protekle nedelje od 60 do 65 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica