Cene povrća za period 14-18.06.2019.

Cene povrća za period 14-18.06.2019.

Bolja i bogatija ponuda povrća obeležila je proteklu nedelju na pijacama u Srbiji.

Na kvantašu u Beogradu znatno bolja bila je ponuda celera, mladog krompira i crnog luka što je uslovilo pad cena. Jeftiniji su bili još boranija, cvekla, beli luk, paprika ljuta, paprika šilja, čeri paradajz, praziluk i šargarepa. Za razliku od njih rast cena evidentiran je kod spanaća, blitve, dinje, paradajza, paškanata, peršuna korenaša i zeleni. Najveći rast cene evidentiran je kod zelene salate.

Na kvantašu u Leskovcu u ponudi je bilo boranije i graška. Zabeležen je pad cena belog luka, krastavca, krompira, kupusa, lubenice, crnog luka. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili cvekla i karfiol.

Bogata je bila ponuda povrća, protekle nedelje na pijaci u Loznici. Još uvek se nije stabilizovala ponuda i cena peršuna i paškanata. Ostalo povrće proizvedeno u Srbiji polako pristiže, pa je ponuda bolja iz dana u dan. Niže su bile cene boranije, brokoli, graška, paprike babure i pasulja. Skuplji su bili cvekla, paradajz i peršun lišćar.

Dobra je bila ponuda povrća, naročito paradajza i krastavca salatara na pijaci u Užicu. Cene su varirale u zavisnosti od kvaliteta. Cena belog luka bila je u blagom padu u odnosu na prethodne sedmice. Prodajne cene crnog luka i krompira bile su nešto više od uobičajenih za ovaj period.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica