Cene povrća za period 08-12.03.2019.

Cene povrća za period 08-12.03.2019.

Protekle nedelje na pijacama u Srbiji došlo je do pada cena kod krastavca salatara i mladog luka, dok je ponuda spanaća bila znatno bolja.

Ponuda povrća na kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je raznovrsna, ali je obim prodaje bio slab zbog malog prisustva kupaca. Po prvi put se ove godine u prodaji pojavio mladi beli luk po ceni od 30 dinara za vezu. Niže su bile cene brokoli, kelja pupčara, krastavca salatara, paprike babure, spanaća, tikvice i zelja. Za razliku od njih skuplji su bili paprika ljuta, mladi krompir i kupus.

Na kvantašu u Leskovcu niže su bile cene krastavca salatara, mladog luka, praziluka, spanaća i zelene salate, dok su više bile cene kupusa i crnog luka na kvantašu. Na zelenoj pijaci je uočljiv bio pad cene spanaća, tikvica i krastavca salatara iz uvoza. Skuplji je jedino bio kupus.

Primetno je bolja bila ponuda spanaća što je uslovilo pad cene ove povrtarske kulture na 100 din/kg na zelenoj pijaci u Loznici.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do rast cena kod kupusa i šargarepe, a pad kod spanaća. Na pijacama u Pančevu došlo je do rasta cena kod blitve, celera, krompira, belog luka, belog pasulja, šampinjona, rotkvice, zelene salate i šargarepe.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica