Cene povrća za period 06-10.09.2019.

Cene povrća za period 06-10.09.2019.

Na pijacama u Srbiji protekle nedelje skuplji su bili celer, crni luk, a jeftniji paradajz i peršun korenaš.

Protekle sedmice smanjen obim ponude dinje na kvantašu u Beogradu uticao je na rast cene, slično je i sa boranijom. Skuplji su, tadođe, bili patlidžan i praziluk, dok je pad cene zabeležen kod celera, krastavca salatara i paradajza. Što se povrća na kvantašu u Leskovcu tiče skuplji su bili celer, beli luk, paprika babura, paprika šilja, dok su za razliku od njih pojeftinili krastavac salatar, praziluk i tikvica.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu skuplji su bili kupus, cvekla, beli luk, patlidžan, dok je pad cena evidentiran kod boranije žute, krastavca salatara i paradajza. Ponuda povrća na pijaci u Čačku je bila dobra.  Što se povrća tiče na zelenoj pijaci u Loznici kupci su najviše interesovanja pokazali za paradajz i papriku. Niže su bile cene dinje, krastavca salatara i patlidžana, a više krompira belog, paprike, paradajza, pasulja belog i pasulja šarenog u odnosu na prethodni period.

Na Kalenić pijaci u Beogradu nastavljen je trend dobre ponuda sezonskog povrća. Jeftiniji su bili karfiol, paprika, zelena salata i paradajz. Za razliku od njih skuplja je bila dinja zbog slabije ponude. U Pančevu, je evidentiran rast cena lubenice, paprike ljute i šargarepe. Jeftiniji su bili paradajz, peršun korenaš, tikvica i šargarepa.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica