Cene povrća za period 04-08.05.2018.

Cene povrća za period 04-08.05.2018.

Na zelenim pijacama u Srbiji zabeležena je zavidna ponuda povrća u odnosu na prethodni period, pojavili su se prvi grašak i boranija domaće proizvodnje.

Na zelenoj pijaci u Čačku zabeležena je bolja ponuda tikvice što je uslovilo pad cene na 120 din/kg. Za mladi luk je trebalo izdvojiti 120 din/kg, a za mladi kupus 50 din/kg.

Ponuda i tražnja povrća na pijačnim tezgama u Vranju bila je na prošlonedeljnom nivou. Pale su cene mladog krompira, mladog kupusa, luka belog mladog i luka crnog mladog, dok su cene ostalog povrća uglavnom ostale nepromenjene. 

U Loznici je ponuda povrća bila na zavidnom nivou. U pogledu cena evidentiran je rast kod paradajza i šampinjona.

Na Kalenić pijaci u Beogradu zabeležena je prva ponuda boranije iz uvoza i domaćeg graška u mahuni. Ponuda sezonskog povrća bila je odlična, ali potražnja nije bila na zavidnom nivou. Sve je više povrća iz domaće proizvodnje, pa su i cene niže kod brokole, karfiola i tikvica. Skuplja je bila cvekla.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu evidentirana je prva ponuda graška u mahuni po ceni od 180 do 220 din/kg. Bolja ponuda domaće tikve uticala je na pad cene za 100% u odnosu na prethodni period, koštala je 45 din/kg. Pored tikvice jeftinij su bili brokoli, kelj, krastavac salatar, paradajz, paprika, šampinjoni i zelena salata. Rast cena zabeležen je kod blitve, mladog kupusa, crnog luka, spanaća, žutog pasulja, praziluka i zelja.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica