Cene povrća na zelenim pijacama za period 27.06-01.07.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 27.06-01.07.2016.

Prošle nedelje, na zelenim pijacama u našoj zemlji nastavljen je trend bolje ponude paprike i paradajza.

 Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda povrća bila je dobra prošle nedelje. Dinja je koštala 100 din/kg, a lubenica 60 din/ kg. Za kupus je bilo potrebno izdvojiti 25 din/kg, a za mladi krompir od 40 do 50 din/kg. Cena šargarepe bila je 70 din/kg, a paradajza od 100 do 120 din/kg, dok se kod paprike kretala od 140 do 180 dinara za kilogram.

Na vranjskoj zelenoj pijaci ponuda povrća na tezgama bila je bolja nego u prethodnom periodu. Došlo je do pada cena brokolija, kupusa, lubenice, belog i crnog mladog luka, crnog luka, paprike babure, šilje i ljute, tikvica i zelene salate. Za razliku od njih skuplji su bili cvekla, dinja i paškanat.

Dobra ponuda povrća zabeležena je i na zelenoj pijaci u Pančevu. Jeftiniji su, u odnosu na prethodni period, bili boranija, brokoli, dinja, paprika i šargarepa, dok su karfiol i mladi krompir poskupeli.

Na kvantašu u Beogradu nastavljen je trend bolje ponude paprike babure, šilje i ljute, a obimnija je nego u prethodnoj sedmici bila ponuda dinje i patlidžana proizvedenih u Srbiji. Pad cena evidentiran je kod cvekle, krastavca salatara, krompira, kupusa, mladog crnog luka, paprike babure i šilje, lubenice, dinje, patlidžana, praziluka, tikvice i zelene salate. S druge strane, poskupeli su grašak u mahuni, brokoli, blitva i zelje.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica