Cene povrća na zelenim pijacama za period 25-29.04.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 25-29.04.2016.

Zbog bolje ponude mladog krompira i mladog kupusa na pijačnim tezgama širom Srbije, došlo je do pada cena tog povrća.
 

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda povrtarskih kultura prošle nedelje bila je dobra. U prodaji je, prvi put ove sezone, bilo lubenica po ceni od 300 din/kg i dinja za 140 din/kg. Došlo je do pada cene kupusa na 45 din/kgspanać se mogao kupiti po ceni od 70 do 80paradajz za od 190 do 220, a krastavac salatar po ceni od 130 do 150 din/kg.

U Vranju, na zelenoj pijaci, ponuda i tražnja povrća bile su bolje nego prethodne sedmice. Pojeftini su mladi krompir, mladi kupus, ljuta paprika i spanać, a poskupeli – crni luk i tikvica.

Dobra ponuda povrća zabeležena je i na pančevačkoj zelenoj pijaci. Pad cena evidentiran je kod karfiola, krastavca salatara, mladog krompira, paradajza i čeri paradajza.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu obim ponude i prodaje povrtarskih kultura bili su bolji u odnosu na prethodni period. Nastavljen je trend dobre ponude domaćeg mladog krompira, koji je koštao od 80 do 120 din/kg. Zbog bolje ponude mladog kupusa, cena tog povrća bila je niža i iznosila je 30 din/kg. Isto važi i za mladi crni luk i tikvice, koji su koštali 12 dinara za vezu, odnosno 70 din/kg. Takođe, jeftiniji su bili boranija, paradajz, čeri paradajz, šampinjoni, peršun lišćar i zelena salata. Više cene nego prethodne sedmice zabeležene su kod brokolija, celera, karfiola, krastavca salatara i praziluka.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica