Cene povrća na zelenim pijacama za period 24-28.10.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 24-28.10.2016.

Na zelenim pijacama u Srbiji, prethodne nedelje, zabeležena je dobra ponuda i potražnja povrća.

 

U odnosu na prethodni period, na zelenoj pijaci u Čačku nije bilo značajnijih promena. Za krompir bilo je potrebno izdvojiti od 30 do 40 din/kg, a za kupus od 25 do 35 din/kg. Cena crnog luka varirala je od 50 do 60 din/kg, a paradajz je koštao od 90 do 100 din/kg. Cena karfiola iznosila je 80 din/kg.

Bogata ponuda sezonskog povrća, prethodne nedelje, zabeležena je na zelenoj pijaci u Loznici. Došlo je do rasta cena kod paprike i paradajza, ali je zabeležen pad cena kod crnog i belog luka, krompira, šagarepe i kupusa.

Na zelenoj pijaci u Vranju, prethodne nedelje došlo je do pada cene kod karfiola, krompira, kupusa, paškanata, patlidžana i zelene salate. Za razliku od njih, u Vranju su skuplji bili krastavac salatar, krastavac kornišon, paprika šilja, paprika ljuta i tikvica.

Na kvataškoj pijaci u Beogradu zabeležen je rast cena krastavca salatara, krastavca kornišona, paprike babure, šilje, ljute i ostale, rotkvice, belog luka, tikvice, blitve i zelja. Evidentiran je i pad cena i to kod brokolija, karfiola, kelja, mladog crnog luka, čeri paradjza, patlidžana, peršuna lišćara, praziluka i spanaća, zbog njihove bolje ponude. Po prvi put ove sezone zabeležena je ponuda kelja pupčara.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica