Cene povrća na zelenim pijacama za period 23-27.01.2017.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 23-27.01.2017.

Na zelenoj pijaci u Loznici veliki deo proizvoda na tezgama je potpuno zaleđen!

 

Na beogradskom kvantašu je tokom protekle nedelje bila veoma loša ponuda brokolija, spanaća, karfiola, patlidžana, tikvice, peršuna korenaša, paškanata, mladog crnog luka i zelene salate. To je uslovilo značajan rast cena ovih proizvoda na pijačnim punktovima. Pored njih, skuplji su bili i kelj, cvekla, celer, crni luk, šampinjoni i beli pasulj.

Na čačanskim pijačnim tezgama ponuda povrća takođe nije bila dobra. Za krompir su kupci trebali da izdvoje od 30 do 40 din/kg, a za crni luk i šargarepu od 50 do 60 din/kg. Praziluk se prodavao po ceni od 60 do 70 din/kg. U prodaji je bilo spanaća i to po ceni od 200 do 300 din/kg.

U Vranju nije bilo značajnijih promena kada je reč o cenama povrća. Ponuda i tražnja bile su bolje u odnosu na prošlu nedelju.

U Loznici je obim ponude i potražnje povrtarskih proizvoda bio smanjen na pijačnim tezgama. Razlog za to su pre svega loši vremenski uslovi i temperature ispod – 10 stepeni. Veliki deo proizvoda bio je i zaleđen, a pojedine povrtarske kulture bile su znatno skuplje.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica