Cene povrća na zelenim pijacama za period 15-19.08.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 15-19.08.2016.

Na zelenim pijacama širom Srbije poskupeo je krastavac, paradajz i karfiol, a jeftiniji su luk, paprika i šargarepa.


Na zelenoj pijaci u Vranju tokom protekle nedelje zabeležen je rast cene boranije, krastavca salatara, kupusa, paprike babure i zelene salate. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili krompir beli i lubenica.

U Čačku je ponuda povrća bila dobra na pijačnim tezgama. Cena krompira varirala je od 30 do 40 din/kg. Za kupus je trebalo izdvojiti 20 din/kg, dok je najčešća prodajna cena lubenice iznosila 25 din/kg. Kod dinje, krastavca salatara i crnog luka cena je varirala od 50 do 60 din/kg. Sveža paprika mogla se pazariti po ceni od 70 do 80 din/kg.

Nastavljen je trend bolje ponude paprike, krompira, lubenice, dinje, šargarepe, crnog luka, kupusa i paradajza na kvantašu u Beogradu. Za razliku od njih, slabija je bila ponuda krastavca salatara, brokolija, karfiola, spanaća, tikvice, zelene salate, patlidžana, pasulja i zelja. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili cvekla, crni luk, paprika babura, paprika šilja i spanać. Za razliku od njih skuplji su bili brokoli, karfiol, krastavac salatar, paradajz, patlidžan, šampinjoni i tikvice.

Dobra ponuda povrća zabeležena je i na zelenoj pijaci u Pančevu. Obim prodaje bio je na prosečnom nivou. Rast cena evidentiran je kod: boranije i belog luka. Za razliku od njih jeftiniji su u odnosu na protekli period bili: krompir, lubenica, crni luk, patlidžan, šargarepa i zelena salata.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica